Lisanne Spaander

Doorgebroken bij het grote publiek met de emotionele single Vechtersbaas, zet het jonge talent Lisanne Spaander nu de volgende stap met haar 13 tracks tellende album

Het nog maar jonge leven van Lisanne Spaander laveerde de afgelopen jaren tussen diepe dalen en hoge pieken. In oktober 2014 werd het Ewing sarcoom bij haar ontdekt. Botkanker. De diagnose maakt een enorme impact op het leven van de destijds 16-jarige Lisanne, die om zichzelf te kunnen uiten haar toevlucht zoekt in de muziek. Het zelfgeschreven Vechtersbaas is het resultaat. “Het liedje heeft me kracht gegeven en ik hoop dat het ook anderen die in dezelfde situatie zitten kracht geeft”, aldus Lisanne. “Vandaar ook dat ik in het Nederlands zing. De eigen taal geeft veel meer mogelijkheden om écht een boodschap over te brengen.”

In 2015 wordt Spaander verrast door het programma Staatsloterij Puur Geluk. Ze mag haar Vechtersbaas op tv zingen, begeleid door de Marcel Fisser Band. Haar talent valt op bij Cornelis Music, dat haar een contract aanbiedt. Onderwijl gaat het behandeltraject door én werkt Lisanne hard aan de afronding van haar eindexamen HAVO.

“Voor het genezingsproces helpt het enorm als je diverse doelen voor ogen houdt. In mijn geval natuurlijk mijn opleiding, muziek maken en optreden.” Het nummer Vechtersbaas heeft de zangeres gedurende het ziekteproces niet alleen gesteund, het nummer heeft ook deuren geopend.

Na genezen te zijn verklaard in 2017 is de tumor teruggekomen bij Lisanne en middels een operatie is het aangetaste bot verwijderd. Aanvullende behandelingen onderging ze tegen mogelijke uitzaaiingen. Kijk naar Mij is zowel de afronding van een hoofdstuk als een stap naar de toekomst.